Zupa krewetkowa
Czas przygotowania
Czas gotowania
| Kategoria: | Słodko |
| Pory roku | |
| Rodzaj kuchni | Asian |
Składniki
Dla/na
4
Batch(es)
Zupa krewetkowa
| 500 ml bulionu warzywnego |
| 10 sztuk krewetek |
| 1 puszka mleka kokosowego |
| 1 puszka pomidorów |
| 1 łyżka oliwy z oliwek |
| 5 sztuk papryczek Jalapeno |
| 1 kawałek imbiru |
| 1 łyżeczka papryki |
Zupa krewetkowa Directions
- Zagotuj mleko kokosowe, dodaj paprykę i drobno posiekane Jalapeno.
- Podsmaż pomidory na oliwie i dodaj do garnka z mlekiem.
- Drobno posiekaj imbir i wrzuć go do zupy.
- Zagotuj zupę, dodaj bulion i gotuj przez kolejne 10 minut.
- Obierz i oczyść krewetki.
- Wrzuć je do zupy i gotuj 3 minuty.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Weź pod uwagę
Do smaku można dodać pora.

