Pasteli z polewą czekoladową
Dość trudny

Popularne słodkości z greckich wysp."

Czas przygotowania

Czas gotowania

Kategoria: Przystawki
Pory roku Spring Summer
Rodzaj kuchni Mediteranean

Składniki

Dla/na 2 osoby(osób)

Sezamki

1 szklanka ziaren sezamu
1 szklanka miodu
1 opakowanie polewy czekoladowej

Pasteli z polewą czekoladową Directions

  1. Upraż ziarna sezamu na patelni aż do uzyskania złotego koloru.

  2. Dodaj do sezamu miód i gotuj do zgęstnienia przez ok. 15 minut.

  3. Wyłóż foremkę papierem do pieczenia i wyłóż nań masę rozprowadzając ją na grubość centymetra.

  4. Przygotuj polewę czekoladową według przepisu.

  5. Polej pasteli polewą i odstaw do lodówki do zastygnięcia.

Weź pod uwagę

Polewa jest opcjonalna.

Wartości odżywcze

wegetariański Vegan

Dla jednej porcji

Twój komentarz będzie pierwszy