Szpinakowa sałatka z korniszonem(z kuchni: Roberto Roberti)
Bardzo łatwy
Jak uniknąć wielu sposobów, by obrzydzić szpinak, gotowaną marchewkę czy czystooctowe wykręcacze twarzy zwane korniszonami. Oto na to przepis...
Czas przygotowania
Czas gotowania
Galeria
| Kategoria: | Słodko |
| Pory roku | |
| Rodzaj kuchni | Italian |
Składniki
Dla/na
4
Batch(es)
Szpinak
| 200 g szpinaku |
| 20 g masła |
| 1 ząbek czosnku |
| 3 marchewki |
| 2 korniszony |
Szpinakowa sałatka z korniszonem Directions
- Umyj szpinak, posiekaj go w cienkie paski, przypraw solą i pieprzem.
- Obierz czosnek i drobno go posiekaj.
- Na patelni rozpuść masło, wrzuć szpinak i czosnek, wymieszaj składniki i duś go aż zmięknie i lekko się podsmaży.
- Obierz machew i pokrój ją w cienkie talarki.
- Ugotuj marchew w garnku do miękkości.
- Wyłóż szpinak i marchew na talerz, pokrój korniszony w cienkie talarki i dodaj do pozostałych składników.
Weź pod uwagę
Danie można doprawić ziołami - np. czubrycą lub tymiankiem.
Wartości odżywcze
Vegan
Dla jednej porcji
Reviews 0/5
Obuty Teacher
30 Lis -0001Oto co sądzę. To nie lekcja a przepis i tylko w nazwie ma italian.


