prePrekursor
UWAGA! Strona demonstracyjna - wersja robocza
Zobacz też
×
Zapamiętaj mnie
Zaloguj się
Startstąd
Home slider header
Kroniki
Katalog
Firmy
Wydarzenia
Fotoserwis
Kulturalne
Przepisy
Me diety
Witryna przepisów
Me przepisy
Ulubione przepisy
Contest
Fotoalbumy
Competition
Zgłoszenie
Ośmiorniczki w oliwie z paluszkami krabowymi
(z kuchni:
Gwóźdź
)
Lista zakupów
Recipe Box
Z profilu
Gest Aurantka
0
(
0
Reviews)
Bardzo łatwy
Dary morza w najlepszym wydaniu
Czas przygotowania
10
m
Czas gotowania
1
h
Czas odstawienia
1
h
Kategoria:
Przystawki
Pory roku
Rodzaj kuchni
Mediteranean
Składniki
Dla/na
4
Batch(es)
Ośmiorniczki
1
nieduża
ośmiornica
6
paluszków
krabowych
3
ząbki
czosnku
2
sztuki
papryczek chili
1
szklanka
oliwy z oliwek
1 1/2
l
wody
Ośmiorniczki w oliwie z paluszkami krabowymi Directions
Umyj ośmiornicę i usuń jej dziób.
W garnku ugotuj wodę, lekko ją posól i wrzuć ośmiornicę.
Gotuj ją do miękkości (ok. 40 - 60 minut). Uwaga: w trakcie gotowania ośmiornica "puści" atrament. Nie zmieniaj wody!
Przygotuj paluszki krabowe wg przepisu na opakowaniu.
Pokrój paluszki krabowe w kilkucentymetrowe kawałki i odkrój macki ośmiornicy.
Na patelni rozgrzej trochę oliwy i podsmaż na niej drobno posiekany czosnek oraz papryczki chili.
Ułóż w naczyniu macki ośmiornicy, paluszki krabowe, przypraw je czosnkiem i papryczkami na oliwie.
Dopraw całość wybranymi ziołami i dodatkowo polej oliwą.
Weź pod uwagę
Serwuj z czerwonym winem.
Edit review
×
Twój komentarz będzie pierwszy
You must be logged in to review
Please login to use this feature
×