Już dodatek mąki konopnej tworzy nową jakość ciasta; jabłuszko kaparowe, to jedna z wisienek na torcie.
| Kategoria: | Słodko |
| Pory roku | |
| Rodzaj kuchni | Italian |
| 300 g mąki pszennej 650 |
| 100 g mąki żytniej |
| 50 g mąki konopnej |
| 1 szklanka wody |
| 2 łyżki oleju |
| 1 łyżeczka soli |
| 1 łyżka cukru |
| 1 łyżka drożdży w proszku |
| 500 g passaty pomidorowej |
| 3 łyżki koncentratu pomidorowego |
| 2 ząbki czosnku |
| oregano |
| bazylia |
| sól |
| pieprz |
| 10 dg sera żółtego |
| 10 dg szynki parmeńskiej |
| 5 pomidorków koktajlowych |
| 5 oliwek |
| 4 jabłuszka kaparowe |
Before serving it, put in into the fridge for an hour or two and wait until it cools down.